Saturday 9 October 2010

sunt mandra de mine

Faceam chestia asta cu ceva ani buni in urma, dar de atunci nu m-am mai incumetat. Sunt perioade in viata in care esti mai blegovit cumva, mai moale, mai fara curaj si spirit. Nu mai ai balls, ce sa mai :))
Ei bine, imi place foarte mult sa ma intorc mental la perioadele in care aveam mai sus numitele podoabe :))) si sa ma las inspirata de previous-me.

Previous-me, in liceu statea in camin, unde apa calda era pasare rara, martea si joia cate o ora (una, 1 bucata ora) la pranz. Coada, imbulzeala, va dati seama ce era acolo. In plus, incaperea de dus era o incapere ca oricare alta, goala, cu dusurile prinse pur si simplu de-a lungul peretelui.. ops! Pe atunci eram si na, mai rusinoasa, chiar si numai intre fete fiind, nu ma simteam in largul meu sa ne privim intre noi pasaricile.
Asa ca dupa prima experienta de imbaiere Auschwitz-style, mi-a fost clar ca imi iau adio de la ora de dus cu apa calda. Prima oara a fost mai greu, ca na, apa inghetata bocna parca te crapa in bucati, dar m-am obisnuit rapid.
Faceam dus oricand vroiam eu, singura singurica in baia goala, bucurandu-ma si de ecou cantandd . .
Se mai cruceau fetele ca auzeau reverberat in ecoul coridorului sunetul apei curgand la dus, si ma mai trezeam cu cate un cap buimacit mirandu-se de vedenie: faci dus cu apa rece??!!.. ioooi te!!

A devenit un mod de viata, si nici nu-mi mai dadeam seama de asta, asa tare ma obisnuisem. Am continuat apoi cu brio si in facultate. Tehnica era clara: nu ma pricajeam acolo sa bag intai un deget, apoi doua.. asa suferi mult mai rau, metoda o fi buna la intrat in piscina sau alte ape cu temperaturi umane. Nu, daca ai de-a face cu apa inuman de rece, e clar: te dezbraci hotarat si nu te gandesti la ce ve face, dai drumul la apa in jet hotarat, si fara sa eziti o secunda te bagi cu totul sub dus. Ti se va taia respiratia, dar nu trebuie sa eziti, intoarce-te pe toate partile sa te ajunga apa peste tot. In cateva secunde atingi starea echilibrata: pielea iti ingheata atat de tare incat nu mai simti frigul. Te sapunesti, te clatesti bine si inchizi dusul.
Huuuhh... parca plutesti.. aerul din incapere e atat de cald.. prosopul pare atat de cald.. nu te zgribulesti, esti fluid, parca zbori pe deasupra lucrurilor.. esti puternic, relaxat.. e biiine.. Nu mai spun de circulatie sanguina accelerata, piele tonifiata, etc, etc. E ceva de vis :))

Ei asa am facut eu multa vreme, dar vezi cum confortul te inmoaie si te slabeste? Dupa ce am dat de apa calda, baie normala, casa de oameni, gata - s-a zis cu actele mele de curaj. Mi-am mai amintit eu in trecere de dusurile reci de care mi-era dor, dar.. na-a. N-am mai fost in stare.

Na, si vine toamna asta sobra, dupa vara asta desfiintata, si ce-mi vine mie in gand sa ma imputernicesc. Si numai ce-mi amintesc de dusurile reci. (Eram sub un nesfarsit dus cald-fierbinte).. pun mana pe robinet si hap! Maxim rece. UUUUhaaaa, huh, hah, merge, e bine, e bine! Jap fierbinte! Jap rece! Jap fierbinte! Jap rece! Ti se pornesc motoarele, te turezi la max, prinzi viata!
Am mai repetat de cateva ori zilele astea si e foarte, foarte placut. Deci se pare ca am reluat sub forma de dusuri scotiene. Foarte bine, foarte sanatos, sunt foarte mandra de mine :)

merge cu dusurile scotiene.. energetic

2 comments:

sultana said...

ei da, si eu sint mindra de tine. mi-a pacut la maxim "imputerniceala" ta:) imi amintesc dusurile reci din vremea celor 2 trimestre pe care le-am petrecut si eu la camin si baia la comun..eh, vorba ta.. confortul de inmoaie :) keep going, e sanatos asa

alex said...

:)) mersi, deci sa fim mandri, forta e in noi :))